maandag 19 oktober 2009

Hollands tasje

Al een tijdje liep ik met het idee rond om een tasje te maken van mijn hollandse stofjes. Vanmiddag moest het er dan maar van komen. Hup, naaimachine op tafel en gaan! Het resultaat komt erg dicht in de buurt van wat ik had bedacht!


Ik ben ook nog steeds bezig met het grote Tilda kleed hoor. Ik heb zoveel mogelijk machine werk al gedaan. Wat nu nog vooral moet gebeuren is de huisjes e.d. er op vastmaken en het borduurwerk er omheen. lekker op de bank met de tv op de achtergrond, heerlijk! Ik ben nog wel even bezig...

Groetjes Pien.
Posted by Picasa

vrijdag 2 oktober 2009

de tijd vliegt...

Je bent even druk en dan is er ineens heel veel tijd voorbij sinds mn laatste bericht! Als ik kijk naar die vlaggetjes heb ik meteen weer heimwee naar de zomervakantie. Na de vakantie kon ik er niet meer omheen; mijn hobbykamer moest nodig opgeruimd worden. Maar waar moet je dan beginnen?? Al snel kwam ik erachter dat mn kast veel te klein was. Gelukkig is het een Ikea systeem en kon ik dat makkelijk uitbouwen. Heb er ook gelijk maar een likje verf over gedaan. Inmiddels zitten bijna alle spullen weer in de kast en wilde ik alleen nog 2 extra deurtjes erbij. Blijkt dat Ikea deze uit het assortiment heeft gedaan!!! Dat wordt dus namaken... Als de kast helemaal klaar is zal ik een foto plaatsen ; )



Terwijl ik aan het opruimen was mocht ik van mezelf niet knutselen (dat kon ook niet want mn hele kamer lag overhoop). Maar ik had niks met mezelf afgesproken over knutselen op een andere locatie. Zo heb ik eind augustus een etagière geschilderd bij de schoonmoeder van een goede vriendin. Heel professioneel gingen we aan het werk. Erg leuk om te doen. Marijke bedankt!
Verder heb ik vorige week nog een kussenhoes gemaakt. Was een projectje om te oefenen hoe dat nou precies werkt op de quilt-manier. Ik werd er zo enthousiast van dat ik inmiddels begonnen ben aan het Huisjes-kleed van Tilda. Zal nog wel een tijd duren voordat t af is, maar ik zal proberen tussentijds er steeds wat over te melden en te laten zien op mijn blog.


Fijn weekend allemaal!
Posted by Picasa